8 Ekim 2011 Cumartesi

Rachel Rising, Terry Moore ve Kadınları

Rachel Rising, 2011- 
Abstract Studio

Strangers in Paradise (Cennetteki Yabancılar) ve Echo'yu bilen ve Terry Moore'un mizahını, yuvarlak hatlı, güçlü kadın karakterlerini seven okuyucular, sanatçının yeni bir seriye başladığını duyunca heyecanlanmadan edemezler sanıyorum (tıpkı benim gibi).

 “Rachel Rising”, kahramanımız Rachel'in bir kuru dere yatağında, bir başka kadının bakışları önünde, rastgele gömüldüğü yerden doğruluşunun anlatıldığı, uzun, sessiz ve etkileyici sayfalar ile açılıyor.

Rachel'ın kendisine ne olduğu hakkında bir fikri yoktur. Öykü ilerledikçe geri dönüşlerle anlatılan bir hatırlama sürecine katılıyoruz ve sanatçının bildiğimiz sürükleyici anlatımının kısa zamanda esiri oluyoruz

Moore'un ilk önemli işi olan Strangers in Paradise, 90 sayı olarak 1993-2007 yılları arasında
yayınlanmış, aşk ve ölüm temalı, uzun soluklu bir epik hikâyedir ve sanatçıya çeşitli ödüller kazandırmıştır.
* 1996 Eisner, En iyi dizi hikâye ödülü.
* 1997 Reuben, En iyi çizgiroman ödülü.
* 2001 GLAAD, En iyi çizgiroman ödülü.
Eserin ilk 344 sayfası, Gerekli Şeyler Yayıncılık tarafından 1. kitap olarak Cennetteki Yabancılar adıyla bizde de yayınlanmıştı.

"Aşk, seks ve ilişkiler hakkında çoğu insanın bilmediği şeyler bir kitabı doldurabilir. Cennetteki yabancılar işte o kitap."
-Neil Gaiman-

2008-2011 arasında 30 sayı olarak yayınlanan Echo, Terry Moore'un ikinci önemli dizisi oldu.
Dizi, deneysel fizikçi Dr. Annie Trotter'ın, Heitzer Nükleer Enstitüsü (HenRi)'nde geliştirdiği, deneysel sıvı metal projesi, Phi'nin testleri sırasında gerçekleşen patlamayla kendi ölümüne neden olması ile başlar. Bu olay sırasında çevreye saçılan sıvı metal, Julie Martin adlı genç kadına ve arta kalanı da Cain (İncil'deki Kabil) adlı psikopata bulaşır.
HenRi bünyesinde bu esnada sürdürülen çalışmalar ile dünyanın sonuna neden olabilecek olan bu madde, bu iki kişiyi de şaşırtıcı şekilde etkileyecek ve değiştirecektir.