7 Mart 2019 Perşembe

Hoover - Trillo & Zaffino

Per amore di HooverAmore e transistors, 
yazan: Carlos Trillo / çizen: Jorge Zaffino / çeviri: SToktan.
⏵Torpedo anno II #9-11/Haz.-Ağu.1991, Per amore di Hoover (Hoover'in Aşkına) 46 sayfa (İtalya baskısı)
⏵Puertitas año II #14/Haz.1991 Looking for Hoover: "Philip Dick no ha muerto, carajo!" (Philip Dick ölmedi, lânet olsun!), 23 sayfa (Arjantin baskısı)
⏵Puertitas año II #15/1991 Looking for Hoover: "No Gustaba Màs el Pato Donald." (Donald Duck'ı daha çok sevdik.), 23 sayfa (Arjantin baskısı)

⏵Skorpio anno IV #49/1991 Amore e transistors (Aşk ve Transistörler) 23 sayfa (İtalya baskısı)
⏵Bu hikâyenin Arjantin baskısı 1998 tarihli Hoover ve Diğer Hikâyeler adlı one shot kitap derlemesinde yer alır.

Arjantinli çizgiroman sanatçısı Jorge Zaffino, henüz 43 yaşındayken (1959-2002) kalp krizinden ölmüştü. Çizgiroman yazarı Chuck Dixon, "Dehâ kelimesinin uygun olduğu çizgiroman çalışan birkaç sanatçı var" diyordu, "Jorge Zaffino onlardan biriydi. Kendine özgü öngörüye sahip gerçek bir sanatçının sanatçısıydı o."

Zaffino'nun oğlu Marvel çizeri Gerardo, “Açıkçası babam, özellikle de hacim ve ışıkla oynamaya çalışırken üzerimde büyük bir etki yarattı. Işığın nesnelerle etkileşimiyle ilgili neredeyse takıntılıydı. Nasıl olduğunu anlamak için yüzlerce Rembrand'ı kopyalardı.” diyor. “Bence Toth her zaman onun sadeliğini besledi. Sayfaları çizgilerle kaplı olmasına rağmen, kompozisyonu çok basitti. Çizimlerini izlediğimi ve 'Hey, onları ne zaman bitireceksin?' dediğimi hatırlıyorum.”

"Çalışmaları bilgilendirmiyor, sorguluyor."
John Paul Leon

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder