11 Eylül 2024 Çarşamba

Biraz tiyatro...

"Imbroglio" / 1992
Yazan & çizen: Lewis Trondheim
Çeviri: SToktan
Yayıncı: L'Association
Koleksiyon: Patte de Mouche




Trondheim bir dahi. Ne zaman bir eserini okusam beni şaşırtıyor. Düşük fiyatlarla temin edebileceğiniz küçük boyutlu kısa hikayeleriyle, yazarları anlatımlarında ve çerçevelemelerinde alışılmadık formatlar kullanmaya zorlayan Patte de Mouche (Sinek patisi) koleksiyonunu gerçekten seviyorum. Bu iyi bir temel fikir.

Bu hikâyede de Trondheim bizi sırrı olan bir olaya götürüyor, hiçbir şey öngöremeden bizi her yöne sürükleyecek çok sayıda kıvrım ve dönüşle. Bir dedektif hikayesinin sonu gibi birbirini takip eden ama her biri tamamen tahmin edilemez olan bu dönüşler, gayet şaşırtıcı bir sona kadar olasılıksız ve çılgınca fikirleri bir araya getirerek hızlı bir tempoda ilerliyor. Ve dahası, fena halde komik!

"The Bloody Olive" (1997)
Yöneten: Vincent Bal / Yazanlar: Vincent Bal, Lewis Trondheim (öykü)
Kast : Veerle van Overloop: Mylène / Frank Focketyn: Werner / Gene Bervoets: Sam / Guy Dermul: Polis.
Bir kısa kara film klasiği, belki de her zamankinden bir ya da iki fazla sürprizle. Mylene ve Werner Noel için hazırlanırken Sam ziyarete gelir. Sırlar açığa çıkar, suçlar işlenir, ihanetler ikiye, üçe katlanır, cinayetler birikmeye devam eder ve kimseye güvenilmez. (Bir tavsiye: önce kitabı okuyun.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder