3 Mayıs 2024 Cuma

Zindan - (Şafak), Nº-84 "Yağmurdan Sonra"


Donjon - (Potron-Minet)
"Après la pluie" / 2006
Yazan: Joann SFAR & Lewis TRONDHEIM
Çizen: Christophe BLAIN
Renklendiren: WALTER
Çeviren: SToktan
Antropomorfik kahramanlık
fantezisi / Mizah

"Küçükhanım, eşi benzeri görülmemiş bir ekolojik felaket yaklaşıyor...
Bu yüzden sizin seks sorunlarınız hiç umurumda değil!”

Donjon Potron-minet serisinin bu kitabında, Gece Gömleği döneminde, Zindan'ın Bekçisinin gençliğini takip ediyoruz. Sümbül, Merhum aşkı ile onu öldüren ve her şeye rağmen sevdiği ama bu yüzden reddettiği, kendisine aşık suikastçılar kraliçesi, Alexandra arasında kalmış, kafa karışıklığı içinde yüzmekte.
Ayrıca şehirde, gizemli bir profesörün önlemeye çalıştığı, yeraltındaki çalışmaların neden olduğu ekolojik bir felaket gelişmektedir.

Bu yetişkinlere yönelik seride, Christophe Blain genelde gece olan bu dünyada bol miktarda bulunan gölgelerle ve dışavurumcu renklerle ustaca oynadığı, çok zarif ve mükemmel çizimleriyle iyi bir performans sergiliyor.

4 yorum:

  1. Çalışmalarınızı büyük beğeniyle takip ediyorum. En sevdiğim internet sitelerinin başında geliyorsunuz. Ne var ki kıymetinizi bilinmiyor. İyi ki varsınız, bizlere böyle muhteşem bir site hazırladığınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginize teşekkür ederim. Nitelikli işler paylaşmaya çalışıyorum ama maalesef biraz fazla gelmeye başlamış olmalı ki, izleyiciler gitgide azalıyor.
      Eh, ne yapalım, kaliteden taviz vermemeye devam. İyi okumalar...

      Sil
  2. İzlemeye devam ediyoruz

    YanıtlaSil
  3. Severek, ilgiyle takip ediyoruz. Elinize sağlık. Farklı tat ve lezetlere devam....

    YanıtlaSil