24 Aralık 2018 Pazartesi

Çelik Pençe #3 - Jesus Blasco




Çelik Pençe (The Steel Claw)
"Sharkey'e Karşı" (The Ultrason)
3. hikâye
Yazar: H. Ken Bulmer
Çizim: Jesús Blasco
Çeviri: Stoktan
Yayın bilgisi:
13.Temmuz.1963-21.Eylül.1963,
Valiant and Knockout
22 sayfa
İlk hikâyesinde, elde etmiş olduğu görünmezlik olanağını da de- ğerlendirerek kötücül amaçları için kullanan Louis Crandell'in sonunda bu niyetinden vaz geçtiğini ve ikinci hikâyemizde bu sefer aynı duruma düşen bir başka bilimciye karşı 'iyilerin' yanında mücadele verdiğini hatırlayacaksınız.
Kahramanımız bu itiş kakıştan çok yorulmuş olmalı ki, üçüncü hikâyede bir yat yolculuğunda istirahat eder hâlde karşımıza çıkmayı tercih etmiş. Diğerlerine nazaran kısa süren bir serüveni okyanusun haşin dalgalarına ve bir diğer deniz yırtıcısı olan korsan Sharkey'e karşı mücadele ederek geçiren Crandell yine kavgadan kaçmayı başaramamış görünüyor. Eh, kolay değil kahraman olmak, beraberinde getirdiği artı sorumluluk ve zorunlulukları olan yıpratıcı bir meslek.


Fransa, Almanya, ispanya, Finlandiya, Hollanda, İsveç, Portekiz, eski Yugoslavya, Hindistan ve tabi kısmen de bizde yayınlanmış olan, 1960 ve 70'lerin bu ünlü İngiliz çizgiroman dizisini ilk üç hikâyesiyle ele alıp, siyah-beyazın büyük ustalarından İspanyol Jesús Blasco'yu sayfala- rımıza taşımış olmaktan duyduğum keyfi ifade ederek bu sulardaki kendi serüvenimi tamamlıyorum. Sevenlerine mutlu okumalar...

4 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Ben de teşekkürünüze teşekkür ederim. Neredeyse üstad Blasco'nun bir klasiği kimsenin ilgisini çekmedi diye düşünmeye başlamıştım. :)

      Sil
  2. Hiç okumadığım bir kahraman, bir deneyelim bakalım. Emekleriniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama 1. kitaptan başlayın tabi. Kahramanı daha iyi tanımak için doğru olur.

      Sil