15 Mart 2023 Çarşamba

JJ "Ölüme Karşı Yarış" - Lodewijk & Heuvel.


January Jones (Jennifer Jones)

NL Ön baskı= January Jones "Dodenrit naar Monte Carlo" - Eppo Wordt Vervolgd (07.1987) 87-#31/88-#1

FR 1. baskı= Jenny Jones "Course contre la mort" - Milan (10.1987)

Yazan: Martin Lodewijk, Çizen: Eric Heuvel, Çeviren: SToktan.


1930'ların sonlarında Avrupa.

Tanınmış kadın pilot January Jones, uçağı patladığında kendini zor durumda bulur. Ancak bazıları için onun talihsizliği son derece uygun bir zamanda gelmiştir ve bu, kısa süre sonra ünlü Monte Carlo rallisiyle Avrupa'nın yarısında devam edecek çılgın bir kovalamacanın başlangıcı olacaktır.

Hitler'in iki rakip gizli servisi Abwehr ve Gestapo'nun yanı sıra Rus ve Amerikan ajanları da January'nin hemen arkasından geliyor...

Cesur ve baştan çıkarıcı Amerikalı havacı Jennifer/January Jones, 1930'ların büyüleyici ve tehditkâr dünyasında maceradan maceraya koşuyor. Tamircisi Rik ve esrarengiz gizli ajan X1'in yardımıyla uluslararası komploları engellemek zorundadır.


Birçok dönemeç, nefes kesici aksiyon ve iyi bir mizah dozu içeren bu maceralar, havacı kıyafeti içindeki Indiana Jones'u dünyanın dört bir yanına götürüyor.

Ajan 327'nin yazarı ve çizeri Martin Lodewijk, Hollanda çizgi romanının önemli isimlerinden biri ve mizah ile casusluğu birleştiren olay örgülerinde uzmanlaşmış yaratıcı bir senarist. Bir net çizgi ustası ve Hergé hayranı olan Eric Heuvel, bizi Tenten hayranlarının ilgisini çekecek bir evrene sürüklüyor.

2 yorum:

  1. Abi ben 18 yaşlarında geç bir çizerim ve Fransız çizerlerine bayılıyorum, uzun süredir ülkede çok az Fransız eserinin basılmasına canım sıkılmıştı. ama Senin sayende Belçika Fransız yapımı bir çok çizgi romanı tanıyorum valla çok sağol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu duyduğuma sevindim Mete kardeşim. Amaç zaten bu eksikliği elden geldiğince gidermeye çalışmak. Keyifli okumalar dilerim.

      Sil