11 Kasım 2012 Pazar

Küçük Sipru


Uzun zamandır  haylaz veletle ilgilenmemiştim. Geçen gün biraz karıştırırken bir sayfa da çeviri çıktı bu arada. Ayrıca, üç adet çok hoş, Küçük Sipru'lu Spirou dergi kapağı da ekledim. Matematik öğretmeni Bayan Claudia Chiffre'ın dersinde. (Claudia Schiffer ile benzetim açık)  Eminim seveceksiniz.
Sene 1999. 


Böyle bir öğretmeniniz varsa!.. Yaşasın okul :)

4 yorum:

  1. Büyüğünü sevmiştik, küçüğünü hayli hayli severiz. :) Teşekkürler Stoktan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şeyi üretirken nelere yol açabileceğini kestirmek mümkün değil. 987'de Tome ve Janry (Tom ve Jerry gibi oluyor :)) Sipru yaparken seride 'Siprunun Gençliği' adlı bir kitap (38. sayı) çizmişlerdi. Üç sene sonra 'Le Petit Spirou'ya başladılar ve bugün 16 kitabı buldu hâlâ da aktif.

      Müthiş bir konsept yakalamışlardı ve yürüdü gitti. İlk kitabın bir kısmını çevirip '4 Çizer 4 Öykü'nün birinde vermiştim. Muazzam tatlıdır hepsi. Bizde bildiğim hadarıyla benden başka bir tek Doğan Kardeş'te YKY çevirip yayınladı cüz'î bir miktar.

      Sil
    2. Büyüğüne sahip çıkan çok, Doğan Kardeş, Milliyet, İnkilap, hatta Alfa ayıynları bile Sipru basmış bir zamanlar. Ama Küçük olanını Türkçe Gargamel'in Mekanı'ndan başka yerde görmedim. Gördüysem de hatırlamıyorum.

      Öte yandan bu bir akıma dönüşür mü bilmem ama, tekrar petitlik günleri maceralaştırılanlara bir örnek de Sillage'in başrolündeki hanımın Navis ismiyle çıkan çocukluk serüvenleri. Umarım bir gün Türkçe olarak da okuruz onları da. :)

      Sil
    3. Aklımı okuyor gibisin. :) Senarist Morvan'ın nefis yaratımlarından ikisi. Bir kısmını okumuş ve aynı şeyi düşünmüştüm. (Kendisi epey Sipru da yazmıştı malûm.) Çizgileri müthiş, çok keyifli işlerdir.

      Sillage sürüyor ama Navis bitti sanıyorum. Becerebilirsem bu güzelliklere de bir el atmayı deneyebilirim. (Gerçi Sillage öyle bir sayı çevirip bırakılacak gibi değildi, sürekli hikâyeleri ortada bırakmak da olmaz ya...)

      Sil