13 Haziran 2011 Pazartesi

Al McWilliams

Al (Alden) McWilliams
(1916 - 1993, ABD)

Uygulamalı güzel sanatlar eğitimi görmüş olan McWilliams, popülel magazinlerde kariyerine başladıktan sonra, çizgi roman sanatının öncülerinden biri haline gelmişti. Bu dönemde Captain Hawk, Crimebusters, Space Cadets, Stratosfer Jim ve Flash Gordon gibi bilimkurgusal işlere imza attı. Katıldığı ikinci dünya savaşı, onu Captain Flag, Spitfire gibi savaş hikâyeleri çizmeye de yöneltmişti. Daha sonrasında, 1952'de Twin Earths adlı önemli bilimkurgu bandı, 1963'de ise Davy Jones adlı deniz macerası bandını, 68-74 arası Dateline: Danger! bir casus macera bandını çizdi. Sonrasında ise Buck Rogers bandları ve 76-79 arası Gold Key yayını Star Trek serisinin 20'den fazla sayısına imza attı.

Sanatçının ayrıca Eerie, Creepy, UFO & Outer Space, Ghosts, Blazing Battle, Blazing Combat gibi pek çok seriye de birer ikişer sayılarına verdiği hikâyelerle dahil oldu.

Tüm başarılı sanat kariyerine rağmen, McWilliams'ın pek de 'kıymetinin bilindiği'ni söylemek zor olur. Biraz da bu nedenle, 1974 tarihli Red Circle Sorcery'de yayınlanmış iki küçücük öyküsünü (Ed Newsome'ın yazdığı "One Evening on a Small Planet" ve Marv Channing'in yazdığı "The Prince of Evil") çevirip, sizlerle paylaşarak, bizde pek az bilindiğini düşündüğüm sanatçıyı bir miktar tanıtmak ve tanıyanlara da hatırlatmak istedim.

One Evening on a Small Planet
  

Prince of Evil
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder