26 Haziran 2012 Salı

Liberty Meadows

İlk kitaptan > 

Liberty Meadows yâni Özgürlük Çayırları, insanlar tarafından doğal ortamlarından alınıp mağdur edilmiş hayvanlar için bir barınak...
Frank Cho (Jungle Girl, Shanna She-Devil), bu mekânda yer alan hayvanlar ve insanlar üzerinden esprili eleştirilerini uzun yıllar boyu gazetelerde band olarak çizdikten sonra, hepsini bildiğim kadarıyla 37 kitapta toplamıştı. Kitapların son onbiri, işlerine uygulanan sansür nedeniyle Cho'nun sendikadan ayrılması üzerine telif hakları kendine ait olanlardır.

 < Son kitaptan


Bizde tanınmayan bandın baş karakteri olan Brandy Carter, ünlü bir Pin-up haline gelmişti. Sanatçının Brandy Carter'ı, Aktris Lynda Carter'dan (Miss World USA, Wonder Woman) ilham alarak çizdiği açıktır.


Daha fazlasını merak edenler için; 
[ wiki/Liberty_Meadows ]
* Çeviriler her zamanki gibi şahsıma ait.

6 yorum:

  1. Çok güzel bir paylaşım daha.
    Korku ve güzem türünde yeni bir ekleme var mı diye bakarken çok daha iç açıcı çizimlerle karşılaştım.
    Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Frank Cho'nun zarif çizgileri ve tatlı mizahı gerçekten pek keyiflidir. Mümkün olursa yeni eklemeler yapacağım.

      Sil
    2. Ayrıca, korku ile özellikle ilgilendiğinize göre, "4 Çizer 4 Öykü" dergilerime bakmanızı öneririm.

      Sil
  2. Özellikle 4 Çizer 4 Öykü serisinde içeriğe eklediğiniz yazar, çizer, eser bilgileri çok aydınlatıcı. Onlar başucu eserim oldu üstadım :) Siyah Beyaz öykülerin ağırlıklı olduğu 3 numaralı 4çizer4öykü çalışmanızı kindle'a yükledim. Renkli çalışmaları da pc'den okuyorum. Takipçilerinize vizyon kazandıran paylaşımlarınızı ilgiyle takip ediyorum. İnşallah sayenizde tanıdığımız Frank Cho'nun çizgilerini yine sayenizde daha yakından okuma fırsatımız olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginize teşekkür ederim. Kindle sadece kitap okuma maksatlı bir ürün galiba, edinmekte fayda var sanırım. Teknoloji benden hızlı gidiyor, halbuki emekli olana kadar, bilgi teknolojileri uzmanlığı yapıyordum. Meslekten kopunca, gelişmelerden de biraz uzaklaşılıyor maalesef.

      Sil
  3. Evet değerli üstadım. Kindle ana maksadı kendi formatı mobi kitapları okumak, pdf konusu da sıkıntılı. Ancak amatör yazılımcı dostlar kendi imkanlarıyla ufak bir uygulama yazıp cbr, cbz'leri görüntülememizi sağladı. Ancak bendeki Kindle model olarak sadece e-ink(e-mürekkep) teknolojisi kullandığı için siyah beyaz çizgi romanlarda daha randımanlı bir sonuç veriyor. ELbette renklileri okumak da mümkün ancak ben eserdeki hiç bir detayı kaybetmek istemediğimden renklileri pc'den okuyorum. Siyah beyaz paylaşımlarınızı da Kindle'a atıp seyahatte veya uzanırken, dinlenirken okuyorum.

    YanıtlaSil