4 Temmuz 2013 Perşembe

Bir zamanlar kendim






Geçenlerde eski defterleri karıştırırken çıktı karşıma, tahminen ~1980 civarı, neredeyse unutmuşum. 1960'ların Akbaba'larının etkisi bariz olmakla birlikte bugün bile fena gelmiyor hani.

Renklendirme yenidir...



4 yorum:

  1. Çizgi ve çizim başlıbaşına özel ve güzeldir.Kendini ifade de belki en özel yöntemdir.Bir yetenek olduğu kuşku götürmez olan bu çabada senin bu harika çalışman için tebrik ediyorum.Umarım daha uzun seneler çizersin.
    serdary67

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunca uzun aradan sonra geri dönmek biraz zor oluyor ama uğraşmaya değer herhalde. :)

      Sil
  2. Asıl güzellik bunca yıl saklanabilmiş olmasında bence…

    Sanırım yaşadığım sürece, anılarımı fiziki olarak biriktirmeyi beceremediğim için kendimi hep suçlayacağım. Şimdiki aklım olsa İspanyol paça pantolonlarımı bile saklardım ya, ama dediğim gibi geçmiş ola! :)

    Evde kalabalık yapmasın diye yazlığa götürdüğümden olsa gerek, o günlerden nasıl olmuşsa elimde kala kala hatırı sayılır miktarda 45’lik ve 33’lük plaklarım kalmış;
    Rare Earth, Beatles, The Doors, Tom Jones, Temptations, Deep Purple, CCR, Elvis, Aznavour, Fransız chansonları ve daha neler neler…

    Bazı plakların üzerine tarihler ve özel isimler, bazı plak kaplarına da küçük masum notlar düşülmüş hatta kalp işaretleri çiziktirilmiş.

    İncelerken nice anılar canlanıyor. Bir yandan gülümsetirken bir yandan da insanı "…her şey binip gitmiş uçurtmalara” moduna sokup hüzünlendiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lise ve üniversite yıllarında ürettiğim kâğıt üstündeki her şeyi saklamışım. Bakınca, yolunu bulmaya çalışan bir gencin, bu arayışının evrakını oluşturan epey bir yazılı-çizili materyal söz konusu.

      Onları elden çıkarmayı hiç düşünmedim. Bireyin yaşamındaki en dinamik ve heyecan verici dönemin manzumesini oluşturuyor bu birikim.

      Ama bunun dışında ben de yine o dönem fotograflarına bakarken aynı hayıflanmayı yaşadığımı söylemeliyim. Yine bir-iki fotograf karesinde kalmış o ispanyol paça pantalonumun (üstelik de kareliydi :)) hâlâ gardrobumun tozlu bir çekmecesinde olmasını gerçekten isterdim ben de.

      Bütün o plaklar, çizimler, o şiirler, notlar, alıntılar, Hey dergilerinden kesilmiş fotograflar, şarkı sözleri...

      Evet, sonuçta; sık sık olmasa da her seferinde derin derin dalınan bu geri dönüş anlarında, hepsi bir elde var hüzün...

      Sil