11 Ocak 2016 Pazartesi

EC Comics'e neler oldu? -III

Suçlu Ayağa Kalk!

Bu hafta konunun kapanışını önceki bölümde ele aldığımız Al Feldstein'ın yazdığı, Joe Orlando'nun çizdiği ve 1953'de EC ComicsWeird Fantasy #18'de yayınlanmış olan Judgment Day adlı o 'meşum' hikâyeyi Türkçesinden okuyarak yapacağız. Eseri hem renkli hem de siyah-beyaz olarak balonladım ama bu sayfada özellikle renklisine yer vereceğim çünkü içerik itibariyle hikâyenin renklere 'ihtiyacı' var. Her iki sürüme birarada en alttaki bağlantıdan erişebilirsiniz. Ne de olsa, orijinal Orlando çizgilerinin tadı da başka güzel.
* Night Court: 1994-82 tarihli TV komedi dizisi. [ https://youtu.be/tUltrX-ICew ]

2 yorum:

  1. Çizgiroman Comics vs çeviri balonlaması alanında gerçekten sizin yeriniz farklı hep alternatif eserler sunmaktasınız hizmetleriniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde okura sunulan çizgiroman portföyü hem miktar hem de anlayış olarak o kadar dar ki, geçmişte ve zamanımızda hep bunun sıkıntılarını hissedegeldik. Günün birinde mevcudun alternatiflerine ulaşmak hep yapmak istediğim bir şey olmuştu. Bunu internet gibi bir ortama borçlu olabileceğim ise hiç aklıma gelmezdi. Eh, fırsatı ele geçirip, bir de yeterli zaman şartına erişince gerisi kendiliğinden geldi. Şimdi alternatif eserlerin yanısıra elden geldiğince çocukluğumda bize yutturulan berbat kopyalara ve çevirilere de elden geldiğince doğru alternatifler oluşturuyor olmak ve bunları çizgiseverlerle paylaşabilmek beni de çok hoşnut ediyor.

      Sil