5 Ağustos 2012 Pazar

Hom - Carlos Gimenez


1974, 48 sayfa

Hom, İngiliz bilimkurgu yazarı Brian W. Aldiss'in "Hothouse" (Sera), Fransızca baskısı "Le Monde Vert" (Yeşil Dünya) adlı, 1962'de Hugo ödülü almış olan kitabının bir uyarlaması.

Aldiss bu eserinde farklı uzak bir gelecekte, bitkilerin hakim olduğu, dev bir seraya dönüşmüş yeşil bir dünyayı anlatıyor. Korkunç yırtıcıların farklı yetenekler geliştirdiği bu gelişimin sonucunda insan, boyutu ve bilgisiyle bu ormanda hayatta kalabilmek için zorlu bir mücadele vermek zorundadır.
Önemli bir yazar ve yine önemli bir çizerin kalemlerinden dökülmüş bu güzel eseri daha önce verdiğim 3 bölümü kaldırıp, 4. bölümle birlikte tüm kitabı bazı ufak tefek düzeltmeler de yapmış olarak paylaşıyorum.

6 yorum:

  1. Sevgili dostum;benim için bilimkurgu deyince akan sular durur.3. ve 4.bölümleri sabırsızlıkla bekliyorum.Brian W. Aldiss'i Yıldız Gemisi romanından tanıyor ve seviyorum.Çizgi Diyarı e-kitap Bilimkurgu bölümünde Yıldız Gemisi kitabını düzenleyip paylaşmıştım.Başarılı çalışmalarının sürmesi dileğiyle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Bayhun, bilimkurgu tutkunu olduğunu çok iyi biliyorum. :) ben de senin gibi Aldiss'i Metis'in o güzel bilimkurgu seçkisinden "Yıldız Gemisi" ile tanımış ve çok sevmiştim. Bildiğim kadarıyla da Türkçedeki tek Aldiss örneğidir. Hom'u okumaya başladığımda, Aldiss eseri uyarlaması olduğunu görmemle birlikte, fazla düşünmeden ve daha kitabı bitirmeden çeviriye girişmiştim bile. Ama bir süredir yazlıkta tabiri caizse 'devir düşünce' biraz uzadı. :) Aslında birkaç sayfa kaldı, yakında tamamlarım.

      Sil
  2. Sevgili stoktan çalışmanız için çok teşekkürler. Çok güzel ve farklı çalışmaları okuma imkanı sunuyorsunuz bize. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Filmografi, sayıları 'kalabalıklar' oluşturmuyor olsa da, sizler gibi nitelikli izleyici dostlar varolduğu sürece ben de çevirmeye ve sizlerle paylaşmaya elimden geldiğince devam edeceğim. Sen de sağol dostum.

      Sil
  3. Mediafire linki verebilirmisiniz indiremiyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçici bir durum olsa gerek. Filepost linkinde bir sorun göremedim. Tekrar dener misiniz?

      Sil