25 Ekim 2012 Perşembe

Bir diğer Reiser


4 yorum:

  1. Hınzır adam bu Reiser.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nezaket göstermişsin doğrusu, aslında baya bi edepsiz :). Kışkırtıcı tarzını sevdiğim için geri duramıyorum ama blog için seçim yapmak zor oluyor tabi.

      Sil
  2. Tam Erman hocalık: “Bu pozisyonu tartışmaya bile gerek yok. Arkadan yapılan kasdi bir müdahale var, buz gibi penaltı…” :)

    Bridenne’in “Saison des Amours” albümünü hatırladım görünce. Sahibinin Sesi (His Master’s Voice) plaklarının maskotu gramofon dinleyen köpeğin başına gelen mi dersin, kulaklarına tıkaç tıkamış boğa mı dersin, kokarcalar, ejderhalar mı dersin… ne albümdü ama… :)

    Daha önce Mekânı şenlendirdi mi bilmiyorum, ama hazır aklıma gelmişken, eskilerden bir büyük çizgi ustasını da yad etmiş olayım: Erich Sokol…

    http://i50.tinypic.com/2m4zhoh.jpg

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sokol'un o karikatürünü hatırladım. :) üstadın Playboy mutfağından gelmiş bir çizer olarak, aynı zamanda genellikle politik karikatürlerinde uyguladığı o detaycı illüstrasyon tarzının da karakterini taşıyan matrak örneklerden biriydi.

      O dönemin erotik mizah anlayışını severim. Batının cinsel devrim sürecinin en kuvvetli ayaklarından birini oluşturmuştu. Çocukluğumda, bize yansıyabildiği kadarını Akbaba'lardan tanımıştım. Derginin son iki yaprağında 'Düünya karikatürleri' başlığı altında yer alırdı.

      Ben de size Bridenne'in kitabının Aksoy baskısındaki adını hatırlatayım bari; 'Aşk Mevsimi Hayvanlarda Seks'... Başlı başına mizah konusu. :)

      Sil