6 Kasım 2012 Salı

Otobüs - Paul Kirchner

4 yorum:

  1. 80li yıllarda Heavy Metal'de görüp çarpıldığım bir seri. Soyut yoldan somut mesajlar. Harikadır. Paylaştığın için çok teşekkürler Stoktan, aynı şeylerden keyf almamız da cabası.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paul Kirchner'in Heavy Metal dışında hiç bir işini görme şansı da bulamadım zaten. Anladığım kadarıyla Otobüs serisi, çizgi romanlarından daha farklı bir yere oturuyor. Biraz bakmak lâzım.

      Sözsüz çizgi, soyut ifadenin en güçlü ve keyifli yolu. Görülüyor ki, orada da benzer sanatsal bakışımız var anlaşılan. :)

      Sil
  2. 3. paylaşımı görünce aklıma hemen Friedrich Dürrenmatt'ın Gözlemcileri Gözlemleyenin Gözlemi adlı kitabı geldi. tabii her üç paylaşımda da analtılan yalnızlık hissinin altın da alınabilecek başka mesajalarda mevcut fazlasıyla. 3. paylaşım bana en çok gözlenen, gözlemleyen ve gözlemciyi hatırlattı.

    bu güzel paylaşımlarınız için çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mâlum, otobüs ve otobüs durağı sanatta, edebiyatta çokca kullanılan, sembolizm içeren nesneler, Kirchner de bunu çok başarılı şekilde yanılmıyorsam 50~60 kadar band karikatürle yapmış. Hattâ bir 'komünist (pardon, komüterist) :) manifesto' bandı bile mevcut dizide.

      Dürrenmat'ı çok severim, maalesef sözünü ettiğin kitabı okumuş değilim ama adı zaten 3. banda gerçekten cuk oturuyor. :)

      Sil