21 Mart 2014 Cuma

Cin - Dufaux, Mirallès



Cin (Djinn)
Dufaux, Mirallès

2001

İnkılap bir güzellik yapıp dizinin Osmanlı İstanbul'unda geçen ilk dört kitabını basmıştı ama arkası gelmedi. Yukarıdaki çizim ilk kitabın ilk paneli, yandaki ise ikinci kitaptan. Hâlâ kitaplığında olmayanlar için ve mekânda eksik kalmasın diye...


2 yorum:

  1. Kitaplığıma koymuş, neredeyse unutup gitmiştim. Burada görünce aklıma geldi, bakayım dedim, 1, 3, 4. sayıları bulabildim. 2. sayı sırra kadem basmış. :)

    Kapaklarının güzelliği insanı ister istemez büyük beklentiye sokan, ama iç çizimleri kapakların oldukça gerisinde kalan bir seri.

    Sırta, kollara, bacaklara hatta vücudun tamamına işlenen dövmeler harika bir görsellik oluşturuyor. Çizer tamamen bu kapak konsepti üzerine yoğunlaşıp, zenginleştirse ve sergi açsa ses getirirdi diye düşünüyorum.

    Ana Mirallès’in bayan çizer olarak ‘una mirada’ gibi erotik çizgi roman sınırlarının çok ötesinde bir işe imza atması da dikkat çekici. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de hep takıldığım mevzu o kapaklar. Özene bezene çizilen resimleriyle çıtayı, okuyucu beklentisini fazla yükselterek pek de iyi yapmadıkları düşünülebilir bence de. Cin de bunun en güzel örneklerinden biriydi hakikaten. Aslında bu tür sanatçıların, Battaglia sergisindeki gibi, işi biraz da bu yönüyle değerlendirmeleri hoş bir şey olurdu diyorum ben de. Gerçi Battaglia'nın her karesi bir sanat eseri olduğu için pek kıyaslama kabul etmiyor tabi. :)

      Çizer hanımın elimde başka bir çalışması yok ama dediğiniz gibi, Cin ile sınırlarının ötesine taşıp bir çok dile çevrilip yayınlanmış tek ürünü olduğunu kaynaklardan da görebiliyoruz. O düzeyde başka bir ticarî başarısı yok.

      Sil