23 Ağustos 2014 Cumartesi

Doğuya sürükleniş - Younn Locard

Genç Fransız sanatçı Younn Locard'ın 1937'de İstanbul'a yapılan egzotik ve garip bir geziden yansıyanları anlattığı eseri İstanbul'un güzelliğine bir saygı duruş olarak nitelendirilmiş bir tanıtımda. Kahramanlarının kişiliğinde zıt kültürlerin karşılaşması ve modernleşme çabasındaki bir ülkenin derin yoksulluğu ile batı yanlısı burjuvazinin çelişkileri üzerine vurgular yapılan çalışma sanırım Brüksel'de bu yıl düzenlenen "Comics alla Turca" adlı sergide de yer alıyor. Kitap 2013 basımı.

Yandaki iç sayfada eski Galata köprüsünde olduğunu sandığım oltacılar içerikli karede sanatçı köprüye çizdiği kemerli ayaklarla biraz hataya düşmüş görünüyor. Yine bu sayfayı orijinal balonlardaki "techekür ederım" sözünü görebilmeniz için tercüme etmedim. :) 


Gabby'ye teşekkürümle...

2 yorum:

  1. Gaby dost zaten hep bu tür ayrıntıların takipçisidir.Aslında iyi bir ikili olurdunuz.Holmes ve watson ikilisinin çr ilginçliklerini takip edenler versionu olarak.Umarım güzel bir projede de beraber olursunuz.Az olan insanlarsınız korunmanız ve kendinizi de korumanız lazım.Sevgilerle.
    serdary67

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eksik olmasın Gabby her fırsatta yorumları ve ilettiği materyalle bloğa zenginleştirici katkı sağlıyor. İleride farklı projelerde işbirlikleri de neden olmasın tabi.

      Destekleyici sözlerinize teşekkürlerimle...

      Sil