12 Kasım 2014 Çarşamba

Sicilya'nın suyu

Sicilya'nın suyu
Lizbon
Venedik

Bir gazetedeki dünyanın çeşitli yer ve şehirleriyle ilgili yazı dizisi için Prado'nun yapmış olduğu illüstrasyonlardan üç örnek. Sicilya, esprisiyle farklı bir yerde tabi.

2 yorum:

  1. Sicilya esprisi ve tiplemeler çok iyi. Prado bu parodisini çizerken acaba İtalyanlar alınganlık gösterir mi diye düşünmüş müdür? :)

    Prado'nun balkonlarında çamaşırlar asılı Lizbon çizimi, aşağıdaki fotoğrafla aklıma düşen, ama uçak korkum yüzünden ertelemek zorunda kaldığım yediyüz yıllık Unesco dünya mirası listesindeki Obidos kasabası ve büyüleyici sokaklarını tekrar aklıma soktu...

    Bir yanda Atlantik kıyıları, bir yanda kavruk sesli Fadistalardan Portekiz arabeski Fado tınıları ve illa da Obidos... ilk fırsatta gemiyle kısmetse.

    http://i61.tinypic.com/8yia2q.jpg

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Prado'nun Sicilya karikatürünü çizerken hiç o tarz endişelere kapıldığını sanmam, senin de îmâ ettiğin gibi, o bize mahsus bir hâl.

      Ah, Portekiz tam görülesi bir ülke. Otantik yapısını koruyabilmiş, okyanus kıyısı olmasına rağmen akdenizli bir ülke hem de. Britanya adasının puslu kırsalları ve falezlerinden sonra Prado'nun resmettiği balkonları, pencereleri, kapıları ve asılı çamaşırları ile senin de dediğin gibi benim de görmeyi en çok istediğim yerlerden biri Portekiz. Dilini de çok şiirsel bulduğum bir toplum üstelik. O tatlı şaraplarını yerinde tatmak ne hoş olurdu kim bilir, hele ki bir fado, hattâ daha da güzeli her zaman tüylerimi ürperten bir Madredeus şarkısı eşliğinde... Ah, ah!

      Sil