26 Mayıs 2015 Salı

Eve Kapalı - Liberatore


Eve Kapalı, Shut-in, Eingesperrt, De Oppas veya Confiné, İtalyan çizgiromancı, illüstratör Tanino Liberatore'nin iyi bilinen eserlerinden. Bruce Jones'un hikâyesini 1984'de çizmiş Twisted Tale dergisi için. Heavy Metal'de yayınlanan en tanınmış karakteri olan RanXerox hikâyeleri ile birlikte Avrupa dışında en çok bilinen diğer eseri.


Twisted Tale'in elimizdeki kopyası kötü bir renklendirme ve çok kötü bir tarama ile pek işe yarar durumda olmadığı için Avrupa kaynaklı yayınlara başvurmak gereği duydum. Böylece metin farklılıklarını gözetme imkânı da doğmuş oldu. Çok sevdiğim bu kısa ve sert hikâyeyi hele önceden de okumadıysanız bir bakın, görelim beğenecek misiniz?

6 yorum:

  1. Öykünün benzerini Galip Tekin de çizmişti galiba. Çizip çizmediğinden emin değilsem de, Acayip Hikayeler kısa film serisi için çekildiğini gayet iyi hatırlıyorum. Farklar vardı tabi, ama okuyunca "esin kaynağı" olabileceği hissine kapıldım doğrusu.. :)

    Teşekkürler Süheyl...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru hatırlıyorsun, dizinin 2. bölümüydü sanırım; "Fazilet". Ama benim de bildiğim, Galip Tekin'in "Tuhaf Öyküler"i arasında yoktur bu hikaye.

      Bundan yola çıkarak eriştiğim ama bir türlü bulamadığım bir de drama var; 2007 tarihli "It Is Fine! Everything Is Fine".
      http://www.imdb.com/title/tt0795405/
      Onu da izlemek hoş olurdu doğrusu...

      Sil
  2. Merhaba sitenizi keşfedeli iki ay oldu ve yaptığınız çevirilerin tamamını okuma fırsatım oldu uzunca bir süre böyle bir yer arıyordum beni çocukluğuma tekrar götürdüğünüz için teşekkür etmek istedim size.

    Eve kapalı'yı indirdiğimde sürekli hata veriyor dosya açılmıyor acaba bu hata benden mi kaynaklanıyor?

    Başarılarınızın devamını dilemekle beraber sabırsızlıkla yeni çevirilerinizi bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de takdiriniz ve desteğiniz için teşekkür ederim. Daha iyilerini yapmam için itici güç oluyor sizlerden gelen olumlu tepkiler.

      Eve Kapalı'yı farklı bilgisayarlardan ve farklı işletim sistemleri üzerinden Firefox ve Chrome ile indirip açmayı denedim, herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Zaten başka bir hata bildirimi de olmadı. Problem sizin bilgisayarınızda olmalı. İndirdiğiniz dosyayı farklı bir yere (mesela, C: diski köküne) taşıyıp öyle açmayı bir deneyin. Olmadı verdiği hata mesajını incelemek gerekecek.

      Sil
  3. herşey icin tesekkürler

    YanıtlaSil