1 Kasım 2019 Cuma

El Niño ve Gergedan - Masse

1 / 5
Sayfa 1
2 / 5
Sayfa 2
3 / 5
Sayfa 3
4 / 5
Sayfa 4
5 / 5
Sayfa 5

"El Niño et le Rhino", (A Suivre) #78, Temmuz.1984 / Yazan, çizen : Francis Masse / Çeviren : SToktan.
“Başlangıç olarak, herkesin her zaman belli bir kanaat sahibi olabileceği bir konuyu ele aldım: hava”. Böyle dedi Masse ve haklıydı da, çünkü hava gerçekten kaçınılmaz ve hepimize meydan okuyor, bir yerde. Buna alışmak zorundasınız, hikâyemizdeki "Melon şapka" ile "Kasket" her şey hakkında bir görüş sahibidirler ve onu da duyurmaya niyetliler.

3 yorum:

  1. Şu anda dünya çapında topyekün hataları telafi etme yolunda seferber olunsa bile sonuç alınacağı şüpheliyken ve en acımasız elebaşı kirleticilerin kimler olduğunu duymayan kalmadığı halde, tıpkı çizgi anlatıdaki gibi olayları balkondan izlemeleri beni ifrit ediyor...

    Uçlarda yaşanan doğa olaylarının suçlusunu da “şımarık yaramaz çocuk el-Nino” algısıyla yine doğanın üzerine yıkmaya çalışıyorlar, daha ne diyim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Masse müthiş absürd mizahı ile hep beni cezbeder ama çevirmenin güçlüğü yanı sıra adamın yazısının çizimi ayrıca dekore ediyor olmasına rağmen okunmasının bile güç olması sebebiyle örneklemekte bu kadar geç kaldım.

      Birçok şey düşündürürken bunu şaşırtıcı bir senaryoyla yapıyor olması ve tabi özgün çizgileri onu keyifle (ve hatta defalarca) okunur kılıyor.

      Sil
  2. Elinize emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil