1 Aralık 2019 Pazar

Kovboy Henk

"Cowboy Henk", Kamagurka & Herr Seele

2 yorum:

  1. Mevsim geçişlerinin, kokuların ve -şimdi burada ressamlığı soyunan “Kovboy Henk” te olduğu gibi- bazen de çizgilerin yıllar öncesinden bazı anıları ortaya çıkarması her zaman hoşuma gitmiştir... Ortaokul yıllarımda Türkçe hocamız, Nurullah Ataç'ın “görmek ve bakmak” okuma parçasını, aralarında sanıldığının aksine siyah ile beyaz kadar fark olduğunu büyük bir iştahla neredeyse üç ders üst üste işlemişti. İdealist bir öğretmendi, o yıllarda “ciklet” sakızın daha çok kabul gören adıydı; Türkçe hocamız her derse hiç sektirmeden: “ciklet, kötü bir Amerikan taklididir...” ritüeli ile başlar, akabinde derse geçerdi... Hâlâ hayatta ise kulakları çınlasın, değilse nur içinde yatsın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henk de bir diğer absürdleme. Tarza ilgisi olmayanın "ne diyor bu" diyeceği türden ve atonal müzik gibi uçlarda gezinen ve sarsabilen, iki belçikalının elinden ve beyninden fırlama, uzun süreli bir dizi. Ben seviyorum.

      “Ciklet, kötü bir Amerikan taklididir...” ifadesi yabancısı olmadığım, benzerlerini duyduğum, bizim zamanların bir küçük ve de tanımlayıcı sembolik anti-amerikan milliyetçi-'solcu' söylemdi. Neredeyse unutmuştum. İyi ki hatırlattın.

      Sil