4 Mayıs 2019 Cumartesi

Toth & Infantino

1 / 5
Sayfa 1
2 / 5
Sayfa 2
3 / 5
Sayfa 3
4 / 5
Sayfa 4
5 / 5
Sayfa 5

"Jacque Cocteau's Circus of the Bizarre" Creepy #125 (Şubat 1981) Warren / "El circo grotesco de Jacque Cocteau" Creepy #23 (Mart 1981) Toutain Editor / Yazan : Roger McKenzie / Çizen : Carmine Infantino / Çinileyen : Alex Toth / Çeviren : SToktan.

4 yorum:

  1. Bir zamanların kült tv dizisi olan Alacakaranlık Kuşağının 42. Bölümü "Eye of the Beholder" dan esinlenmişler sanki. Sizce de öyle değil mi ?

    Buyrun:
    http://alkislarlayasiyorum.com/m/content/140668/the-twilight-zone-alacakaranlik-kusagi-42-bolum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "The Eye of the Beholder"'ı hâlen gayet net hatılıyorum. Rod Serling'in o klasik serisini unutmak ne mümkün. Aynı fikri ortaya koyan çalışmalar olduğu da doğru. Ayrımcılık ve ötekileştirmeye karşı tersine bir durum yaratarak empatiye zorlayan bu değerli eserler özellikle o yılların Amerikasındaki ırkçılıktan kaynak bulan sosyo-politik açmazlara karşı sanatçıların duyarlılığını ve tepkisini yansıtıyorlar.

      Benzeri birkaç çalışmayı daha paylaşacağım. Biri daha da eski ve önemli kısa resimsiz hikâye. Onu herhalde 'Bodrum Kat'a koyarım.

      Sil
  2. Seyircilerin ısrarlı şekilde silüet olarak çizilmesi ve yüzlerinin saklanmasının hikmeti finalde ortaya çıkıyor: okuru ters köşeye yatırmak. :)

    Üstadı sadece işin mürekkepleme kısmında görmek de dikkatimi çekti bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Twilight Zone'daki benzeri hikâyede daha da zor bir iş yapıp film ortamında yüzleri saklamayı beceriyorlardı. Okur ya da izlerken "yav bi iş var bunda ama?..." diye bir soru işaretini de ekiyor insanın aklına.

      Toth kendi işlerini hep kendi çinilerdi ama ben de daha önce hiç duymamıştım başkasının çizimini çinilediğini. Usta işi olmuş tabi.

      Sil