2 Mayıs 2019 Perşembe

Grawklar eli boş gelmez!

1 / 5
Sayfa 1
2 / 5
Sayfa 2
3 / 5
Sayfa 3
4 / 5
Sayfa 4
5 / 5
Sayfa 5

"Tharg's Future Shocks: Grawks Bearing Gifts!", 2000AD Prog 203 1981 / Yazan: Alan Moore / Çizen: Ian Gibson (Q. Twerk mahlâs) / Çeviren: SToktan.

Mevcut karakterler: Zork ve Zolga, mor derili uzaylı sürüngenler / Yardımcı karakterler: General ffitch-fforbes / Kötüler: İnsan açgözlülüğü ve aptallığı / Diğer karakterler: Margaret Thatcher, Başbakan / Yer: Dünya / Nesneler: Altın külçeleri / Araçlar: Grawk uzaygemileri.

̶ bir özdeyiş...
"Beware of Greeks bearing gifts.": Sana armağan getiren (Yunan'a) düşmana güvenme. Truva atı hikayesine bir ima. Virgil Aeneid, kitap 2, M.Ö. 19 :
"Ata güvenmeyin Truvalılar. Her ne ise o, Yunanlar hediyeler getirdiklerinde bile korkuyorum."

2 yorum:

  1. Dünyanın öbür yarım küresindeki Falkland için hangi dünya mahkemesinin onayını beklemiş de "...saçma, dünyadaki hiçbir mahkeme onaylamaz" diye celallenmiş ilahi Demir Leydi. :)

    Süt dökmüş kedi çaresizliği üzerinden "süt" göndermesi de bir başka Alan Moor dehası, seviyoruz kendisini. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla şaka bir yana, hani bir gün böyle ziyaretçilerimiz olsa, bu öngörünün gerçekleşmeyeceğini kimse iddia edemez, bizde bu aptalca açgözlülük oldukça.

      Benim en sevdiğim Alan Moore hikâyelerinden biri oldu bu Yunan... (pardon!) Grawklar. Artık bu tarz işler üretmiyor bildiğim kadarı ile maalesef.

      Sil